Cursul monedei nationale a fluctuat in prima parte a zilei de astazi in jurul nivelului de 3,72 lei/euro, miscari oscilatorii similare de depreciere si apreciere fiind inregistrate si de celelalte monede din zona, sustin dealerii.
"Leul are o usoara tendinta de apreciere, dar cursul e destul de stabil fata de inchiderea de vineri. Cam asta e si miscarea in zona", a spus dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle.

Moneda nationala s-a depreciat la primele tranzactii de la 3,72 la 3,7365 lei/euro, dupa care a recuerat terenul pierdut pana la 3,71 lei/euro. Dupa ora 10:30 leul a inceput din nou sa se deprecieze usor, iar la 10:50, bancile cumparau un euro cu 3,7200 lei si il vindeau cu 3,7250 lei.

Pe pietele internationale, moneda americana a oscilat intre 1,5361 si 1,5403 si dolari/euro, iar la 10:50, euro era cotat la 1,5377 dolari.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, se mentin in apropierea nivelului dobanzii de politica monetara, la 9-9,5% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri