BNP Paribas Lease Group, subsidiara de leasing a celui mai mare grup financiar francez, si-a deschis in Romania o sucursala inregistrata in registrul institutiilor de credit al BNR din 4 martie, care este a 13-a sucursala a unei banci dintr-un alt stat membru al UE deschisa pe piata romaneasca.

Astfel, BNP Paribas Lease Group SA Franta - Sucursala Romania are sediul in Sectorul 1 din Bucuresti, iar data inceperii activitatii urmeaza a fi comunicata ulterior de banca centrala.

Unitatea romaneasca a BNP Paribas Lease Group are statut de sucursala a unei institutii de credit din alte tari membre ale Uniunii Europene si este a 13-a de acest fel inregistrata in Romania.

Dupa intrarea Romaniei in UE, pentru a deschide o astfel de sucursala este nevoie doar de o simpla notificare facuta catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) prin intermediul bancii centrale din tara de origine, potrivit legislatiei in vigoare.

BNP Paribas Lease Group, subsidiara detinuta in proportie de 100% de grupul BNP Paribas, a aparut in 2000 prin fuziunea a doua companii de pe piata franceza a leasingului - BNP Lease et UFB Locabail.

BNP Paribas Lease Group este liderul pietei franceze si europene a finantarilor de achizitii de echipamente profesionale pentru companii.

Compania, deja prezenta pe 14 piete din Europa si nordul Africii, avea la finalul anului 2006 un portofoliu de finantari acordate clientilor nebancari de 15,3 miliarde euro si active totale de 16,6 miliarde euro.

BNP Paribas Lease Group a obtinut un profit net de 144,4 milioane euro in 2006, potrivit bilantului publicat pe pagina de internet a companiei.

Grupul BNP Paribas era deja prezent pe piata romaneasca prin divizia de credite de consum Cetelem, divizia de "real estate" Atis Real si prin Cardiff, divizia de de asigurari de viata.

La sfarsitul lunii februarie, directorul general adjunct al Cetelem Romania, Daniel Boaje, declara ca societatea de credite de consum intentiona sa intre pe piata creditelor ipotecare in a doua jumatate a acestui an, prin deschiderea unei sucursale notificate la BNR sau dupa ce se va transforma in banca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Arval Romania: In 3-5 ani masinile electrice vor fi mainstream
Setari Cookie-uri