OTP Fond de Pensii isi vinde portofoliul de aderenti catre BT Aegon

OTP Fond de Pensii isi vinde portofoliul de aderenti la un pret cu minimum 50% peste investitia initiala estimata la 2-2,5 milioane euro, dupa ce a batut palma cu BT Aegon Fond de Pensii in urma cu o saptamana.

"Actionarii OTP Fond de Pensii vor avea un profit de cel putin 50% peste investitia initiala, care a fost de aproximativ 2 - 2,5 milioane euro", potrivit surselor din piata pensiilor private, citate de NewsIn.

Un participant la fondul administrat de OTP Fond de Pensii a fost evaluat la peste 150 de euro, valoare mai mare de circa trei ori decat costul initial din campania de aderare, care a fost in jur de 50 de euro de persoana.

Portofoliul de participanti al OTP Fond de Pensii urmeaza sa fie cumparat de BT Aegon Fond de Pensii dupa intrarea in vigoare a normei care va reglementa fuziunile si achizitiile intre fondurile de pensii.

Dupa repartizarea aleatorie, BT Aegon Fond de Pensii a strans 131.250 de participanti si are o cota de piata de 3,16%, in timp ce OTP Fond de Pensii are 20.261 de contribuabili dupa "loterie" si o cota de piata de 0,49%.

Cumulat, cele doua fonduri de pensii administrate de BT Aegon Fond de Pensii si de OTP Fond de Pensii ar insuma 151.511 participanti si ar ajunge la o cota de piata de 3,65%.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba cel putin 50.000 de participanti dupa primii trei ani de la data constituirii ca sa ramana pe piata.

In prezent nu exista un cadru legal care sa reglementeze fuziunile sau preluarile intre fonduri, urmand ca norma privind fuziunile si achizitiile in acest sistem sa fie lansata luna aceasta spre dezbatere publica.

OTP Fond de Pensii ar fi al treilea fond de pe pilonul II despre care exista informatii ca isi vinde portofoliul de clienti, dupa cel administrat de Zepter si Prima Pensie, ultimul urmand, potrivit unor surse din piata, sa fie preluat de Interamerican Fond de Pensii.

Dupa procesul de redistribuire a celor 332.706 de salariati care nu au optat in cele patru luni ale campaniei de aderare pentru niciun fond, la fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) vor contribui 4,15 milioane de participanti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri