Coface Romania se asteapta in 2008 la o crestere a valorii primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de credit de pana la 2,5 milioane euro.
In primele trei luni ale anului, Coface Romania avea semnate noua contracte de asigurare de credit cu prime subscrise de 450.000 euro, a declarat, Eugen Anicescu, manager Coface Romania.

In 2007, primul an de activitate in acest domeniu, compania a semnat 23 de contracte cu prime subscrise de 750.000 euro cu limite decise local pentru 2.000 de companii a caror expunere a fost de 140 milioane euro.

De asemenea, Anicescu a declarat ca asigurarea de credit comercial acopera riscul de neincasare a creantelor. "Numarul falimentelor a crescut semnificativ si in Romania si pe plan international.
Aproximativ jumatate din totalul falimentelor au la baza alte falimente ale partenerilor de afaceri. In Romania, dar nu numai, mai mult de 95% dintre firme experimenteaza intarzieri la plata creantelor din partea clientilor lor", a spus reprezentantul Coface Romania.

Conform datelor furnizate de Registrul Comertului la sfarsitul primului semestru al anului 2007 si publicate pe site-ul Coface Romania, erau inregistrate un numar de 7.434 de firme aflate in diverse stadii ale procedurii de insolventa, dintre care 869 se aflau in reorganizare judiciara, iar 937 si-au inchis procedura de reorganizare sau faliment din lipsa de active, restul de 5.628 fiind in faliment.

In sectorul comercial se inregistreaza cel mai mare numar de falimente. Insumand retailul si comertul en-gros, acestea detin 39,7% din numarul total de cazuri de faliment inregistrate.

Compania Coface s-a lansat in segmentul de activitate al asigurarilor de credit in prima parte a anului trecut. Coface mai este prezenta pe piata din Romania si pe segmentul informatiilor de credit, care asigura 55% din cifra de afaceri a companiei, si in managementul creantelor, care asigura restul de 45%. Grupul Coface are o expunere totala in Romania de 1,6 miliarde euro in 2007.

Coface asigura 85% din valoarea totala a unui contract sau a intregii cifre de afaceri. Prima de asigurare se calculeaza ca procent din cifra de afaceri si poate varia in medie intre 0,3% si 0,8%. Perioada maxima de credit este de 120 de zile de la data facturarii. Raspunderea Coface este de maximum 25 de ori prima platita, dar poate atinge si un nivel de 30-35 de ori prima platita, caz in care se va plati un procent suplimentar.

Anicescu a mai precizat ca cifra de afaceri estimata pentru 2008 se ridica la aproximativ 6 milioane de euro, fata de cele 3 mioane euro inregistrate in 2007. Cifra de afaceri a companiei a atins in 2006 nivelul de 1,6 milioane euro, iar cresterea a fost de 71% anual, intre 2004 si 2006. Informatiile de credit au avut in 2006 o pondere de 55% din cifra de afaceri, iar managementul creantelor o pondere de 45%.

Coface este una dintre cele mai mari companii de asigurari de credite din lume, cu o cota de piata estimata la 18% la nivel mondial si, totodata, lider pe piata globala a asigurarilor de credite pentru exporturi, cu o cota de piata de 25%. Activitatea Coface urmareste patru linii de afaceri: asigurari de credit comercial, agentie de rating de companii, managementul creantelor si factoringul
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri