Asiguratorul Asiban vrea sa incheie prime brute subscrise de aproximativ 700 milioane lei in 2008, in urcare cu 13% fata de 2007, ca efect al avansului pe segmentul de asigurari de viata si a scaderii ponderii asigurarilor de credite, a declarat, potrivit NewsIn presedintele societatii, Dumitru Ceraceanu.
"La sfarsitul lui 2008, vrem ca ponderea portofoliului pe asigurari de viata sa depaseasca 20% din portofoliu, de la 19% cat era la sfarsitul anului trecut, iar ponderea pe segmentul de asigurari de credite bancare sa fie sub 11%, de la 14,5% la sfarsitul lui 2007", a mentionat Ceraceanu. In 2007, Asiban a inregistrat prime brute subscrise de 620 milioane lei.

Seful Asiban a precizat ca societatea a redus ponderea asigurarilor auto anul trecut la 57% (de la 62% in 2006) pentru ca acestea sa devina profitabile. Pentru 2008 insa, societatea estimeaza ponderea asigurarilor auto in structura portofoliului la 58,6%.

In prezent, Asiban se afla in proces de vanzare, iar pentru preluarea companiei si-au manifestat interesul opt mari jucatori de pe piata asigurarilor. Companiile interesate sunt Generali, Axa, Groupama (ambele din Franta), Uniqa (Austria), Eureko, Aegon (ambele din Olanda), Fondiaria (Italia) si Munich Re (Germania).

Capitalul Asiban este detinut in transe egale de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni, pe care au anuntat ca sunt dispuse sa le vanda.

Divizia europeana de banca de investitii a Rothschild, consultantul Erste Bank in procesul de achizitie a Bancii Comerciale Romane (BCR), a fost mandatata sa se ocupe de vanzarea companiei de asigurari Asiban, castigand competitia cu banca americana de investitii Merrill Lynch.

Potrivit statisticilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Asiban a fost al patrulea jucator pe piata asigurarilor din Romania in 2006, cu o valoare a primelor brute subscrise de 436,8 milioane lei, dupa Allianz-Tiriac, Asirom si Omniasig. Asiban "controleaza" o cota de 7,62% din piata asigurarilor generale si de viata, arata CSA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri