Surse oficiale din cadrul Astra Asigurari au anuntat finalizarea tranzactiei prin care prestigiosul grup austriac de asigurari UNIQA a achizitionat un pachet de 27% din actiunile companiei detinute de Nova Trade. Achizitia actiunilor s-a realizat, printr-o tranzactie speciala, la inceputul saptamanii trecute pe Bursa Electronica Rasdaq, unde compania Astra este cotata.

Potrivit surselor citate, "finalizarea tranzactiei reprezinta un pas important nu doar pentru Astra, ci pentru intreaga piata romaneasca de asigurari". Astfel, Astra Asigurari va beneficia de know-how-ul celei mai cunoscute companii din Austria, iar clientii, la randul lor, de o crestere a calitatii serviciilor, precum si de cele mai competitive produse. Unul dintre obiectivele imediate il reprezinta imbunatatirea produselor de bancassurance (produse de asigurare vandute prin retelele bancare).

UNIQA Group a raportat cifrele financiare aferente anului 2004, in cursul lunii trecute. Primele subscrise de grup, in 2004, se apropiau de 3,6 miliarde euro. Veniturile nete din investitii ale UNIQA totalizau, la 31 decembrie 2004, 751 milioane euro, iar profitul net se situa la aproape 120 milioane euro. In cursul anului trecut, UNIQA Group a achizitionat Mannheimer Group din Germania si o companie de asigurari de viata din Italia - Claris Vita. Luand in calcul acum si Romania, grupul UNIQA este prezent in 13 tari europene. In Slovacia, Cehia, Polonia, Croatia si Ungaria, UNIQA isi vinde produsele prin reteaua Raiffeisen. O data cu raportul pe anul 2004, oficialii grupului UNIQA si-au anuntat intentia de a intra pe piata din Romania si Bulgaria. Obiectivul principal pentru aceste piete sunt produsele de bancassurance, care vor fi vandute, probabil tot prin reteaua Raiffeisen, potrivit acordului de cooperare dintre cele doua institutii.

Compania Astra Asigurari a obtinut in 2004 un volum de prime de 48,4 milioane euro si o cota de piata de 5,6%. Portofoliul societatii este concentrat, corespunzator situatiei de pe piata din Romania, pe segmentul asigurarilor auto. Raportat la domeniul asigurarilor generale, Astra detinea, la finele lui 2004, o cota de piata de peste 7%, determinata de un volum de prime de aproape 48 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cel mai mare activ al Bank of Cyprus: un credit luat de Marriott
Setari Cookie-uri