Interamerican Romania a afisat anul trecut prime brute subscrise de 69,45 milioane lei (20,8 milioane euro), in crestere cu 30% fata de anul anterior, in special ca urmare a avansului puternic - de 159% - pe segmentul de asigurari de sanatate.

In 2006, asiguratorul Interamerican Romania inregistrase prime brute subscrise de 53,16 milioane lei, in crestere cu 14% fata de anul anterior.

Valoarea primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata a crescut anul trecut cu aproximativ 18% fata de 2006, pana la 32,57 milioane lei. Asigurarile de viata legate de investitii au avansat anul trecut mai rapid ca media pe acest segment, cu 40% fata de 2006.

Pe segmentul asigurarilor generale, Interamerican Asigurari a obtinut anul trecut prime subscrise de 36,88 milioane lei, in crestere cu 43% fata de anul anterior. Din aceasta categorie, asigurarile de sanatate au crescut cu 159% fata de 2006, pana la un volum de prime subscrise de 6,74 milioane lei.

Reteaua de sanatate a Interamerican, care include si primul spital privat din Romania "Euroclinic", are in prezent peste 130 de furnizori de servicii medicale, cu peste 1.750 de medici generalisti si specialisti, si asigura acoperire pentru toate orasele importante ale tarii.

"Succesul pe piata pensiilor private contribuie si el in mod decisiv la trecerea grupului Interamerican intr-un alt stadiu al dezvoltarii", a declarat seful Eureko in Romania si director executiv al Interamerican Romania Insurance Company SA, Frans van der Ent.

Interamerican Fond de Pensii, divizia de pensii private a grupului, ocupa locul al cincilea pe piata pensiilor private dupa repartizarea aleatorie, cu 263.979 de clienti si o cota de piata de 6,35%
Compania de asigurari Interamerican Romania a intrat pe piata romaneasca in 1995, ca subsidiara a companiei elene Interamerican, preluata, in 2001, de grupul financiar olandez Eureko Group BV.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Îngrijorător! 7 din 10 români se tratează de boli cu informaţii de pe Internet
Setari Cookie-uri