Profitul operational al subsidiarei romanesti a grupului bancar italian Intesa Sanpaolo a crescut cu 87%, pana la 6,3 milioane euro (21 milioane lei), in conditiile in care veniturile operationale au crescut mai rapid decat costurile.

Veniturile operationale ale Intesa Sanpaolo Bank Romania au ajuns anul trecut la 24,6 milioane euro, in crestere cu 52,5% fata de 2006, in timp ce costurile operationale au avansat ceva mai lent, cu 43% pana la 18,3 milioane euro.

Portofoliul de credite acordate de Intesa Sanpaolo Bank Romania s-a dublat anul trecut fata de finalul lui 2006 pana la 1,12 miliarde lei (309,4 milioane euro), anunta banca, intr-un comunicat publicat vineri. Pe partea de pasive, depozitele atrase de la clienti au ajuns la 647 milioane lei (178,7 milioane euro) in decembrie 2007, cu 27% peste nivelul de la sfarsitul anului precedent.

Citeste si:

"Romania este o piata strategica si o prioritate pentru dezvoltare accelerata a grupului Intesa Sanpaolo. Pentru sustinerea acestei dezvoltari, Intesa Sanpaolo va beneficia si de o crestere substantiala a capitalului social in viitorul apropiat", a declarat directorul general al Intesa Sanpaolo Bank, Nicola Calabro, in acelasi comunicat.

Tot in cadrul strategiei pe acest an, reprezentantii bancii au anuntat ca planurile bancii prevad extinderea retelei de la 55 de unitati in prezent la 90 la finalul lui 2008.