Bancpost a lansat un credit special destinat persoanelor care vor sa achizitioneze, inca din faza de constructie, locuinte in ansambluri rezidentiale ale dezvoltatorilor finantati de banca si a introdus calculul dobanzii cu marja fixa fata de ratele interbancare.

Una dintre caracteristicile noului produs, denumit Credit Rezidential, o reprezinta amanarea ipotecii, fara alte garantii suplimentare, pana la intabularea apartamentului in cartea funciara individuala.

Banca a mai anuntat ca a introdus la produsele de retail calculul dobanzii fata de indicii de referinta, LIBOR, EURIBOR, BUBOR (ratele medii interbancare pe pietele internationale pentru euro si dolar si rata medie interbancara pentru leu) la care adauga o marja fixa. Bancpost este printre putinele banci din Romania care a adoptat aceasta practica utilizata aproape fara exceptie in pietele dezvoltate, mai ales la imprumuturile ipotecare.

Mai mult, Bancpost a informat, indirect, ca a primit avizul BNR privind normele proprii de creditare si va aplica la creditele ipotecare GigaCRedit un grad de indatoare de 70%, acceptand si finantarea fara avans. Bancpost sustine ca a redus dobanda pentru acest produs si a eliminat comisionul lunar de administrare.

"Noile conditii de eligibilitate, in functie de tipurile de venituri si ponderile acestora, au devenit foarte flexibile, in special pentru liber profesionisti si pentru cei care lucreaza in strainatate", se spune in comunicatul bancii.

In cazul creditelor de nevoi personale garantate cu ipoteca, Bancpost finanteaza pana la 80% din imobilul adus drept garantie. Gradul de indatorare in cazul acestor imprumuturi este de 60%.

Citeste si:

Bancpost a ajuns, la sfarsitul anului trecut, la o retea de 237 de unitati si 18 centre de afaceri, de la 189 de agentii si zece centre de afaceri la finalul lui 2006.

<artfile>39679_1.pdf</artfile>

Bancpost: Dobanda BNR urca pe 26 martie cu maximum un sfert de punct

BNR va majora dobada de politica monetara cu un sfert de punct, pana la 9,25%, potrivit lui Dan Bucsa, seful departamentului de cercetare al Bancpost.

Cititi mai multe in documentul atasat.