Compania Astra Asigurari a finalizat tranzactia prin care Grupul austriac Uniqa a achizitionat un pachet de 27 la suta din actiunile detinute de societatea Nova Trade.

Achizitia actiunilor s-a realizat la inceputul saptamanii trecute, pe Bursa Electronica Rasdaq, unde este listata compania Astra, valoarea tranzactiei fiind de 361,7 miliarde de lei.

Imediat dupa ce s-a realizat tranzactia in cauza, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), a blocat transferul celor 46 de milioane de actiuni emise de societatea de asigurari Astra, pachet rezultat in urma unei majorari de capital social care a avut loc in 2003, cauza litigiului intre actionarii Nova Trade si SIF Banat - Crisana.

Ciprian Ene, purtatorul de cuvant al CNVM, ne-a declarat ca Grupul Uniqa a admis, printr-o notificare trimisa, vineri, institutiei de reglementare, ca este constient de situatia litigioasa cu privire la majorarea capitalului social al Astra si ca isi asuma consecintele ce decurg din tranzactie, fiind de acord cu decontarea acesteia.

Reprezentantii CNVM au declarat, martea trecuta, ca vor accepta transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor doar daca Grupul Uniqa semneaza o notificare prin care admite cunoasterea riscurilor la care se expune, si anume anularea printr-o hotarare judecatoreasca a pachetului rezultat din majorarea de capital in cauza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si