Depozitul asimilat acestui produs se constituie pe o perioada de trei luni, fara prelungire automata si fara capitalizarea dobanzii. Pentru acesta, banca plateste o dobanda fixa de 10% pe an pentru lei si de 8% pe an pentru euro.

Pioneer Asset Management SAI administreaza patru fonduri de investitii, cu randamente si grade diferite de risc. Fondul "Stabilo" aduce investitorilor randamente scazute, dar constante, banii fiind plasati preponderent in depozite bancare si in obligatiuni. In ultimul an, randamentul acestui fond a fost de 9,09%, iar de la inceputul anului, acesta a fost de 1,47%.

Fondul "Pioneer Europa Obligatiuni" este un fond denominat in euro, destinat investitorilor care prefera sa aiba plasamente in obligatiuni europene (eurobond). In ultimul an, acest fond a adus un randament de 1,06% iar de la inceputul anului, randamentul a scazut cu 0,06%.

Citeste si:

"Integro" este un fond mixt, cu plasamente in actiuni (mai riscante si instabile) - peste 40%, cat si in obligatiuni (41%), dar si in titluri de stat (mai stabile, dar cu randamente mai scazute). Randamentul acestuia a scazut in ultimul an cu 3,09%, iar de la inceputul anului, acesta a scazut si mai mult, respectiv cu 9,83%, pe fondul caderilor bursiere.

Fondul "Pioneer Premio" are cel mai ridicat grad de risc, peste 80% din sume fiind plasate in actiuni. Din aceasta cauza, randamentul in ultimul an a fost -16,62%, iar de la inceputul anului a fost -15,45%.