Vienna Insurance Group controleaza in Romania companiile Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Unita, asiguratorul agricol Agras si Asirom. In urma preluarii Asirom, Vienna Insurance Group a ajuns la o cota de piata de 27,7% din piata asigurarilor din Romania, ceea ce inseamna ca firma a devenit lider pe piata romaneasca de profil, potrivit NewsIn.

Prime brute subscrise de companiile controlate de VIG in Romania s-au ridicat la 413,5 milioane euro in 2007, cu 74,5% mai mari decat cele din 2006, ca urmare a avansului pe segmentul asigurarilor non-viata cu 77,9% pana la 399,9 milioane euro, potrivit raportului financiar publicat, joi, de grupul austriac.

Totodata, pe segmentul asigurarilor de viata, primele brute subscrise inregistrate de companii au ajuns la 13,6 milioane euro in 2007, in crestere cu 12,5% fata de anul anterior.

Rata daunelor inregistrate de companiile de asigurari romanesti controlate de VIG a urcat cu 5,6% pana la 66%.

Cuantumul asigurarilor din Romania se ridica la numai 1,7% din produsul intern brut la sfarsitul lui 2007, comparativ cu Bulgaria unde asigurarile reprezentau 2,6% din PIB, se mai arata in raportul grupului.

Vienna Insurance Group AG a anuntat, la inceputul lunii noiembrie, ca detine pachetul majoritar de actiuni al societatii Asigurarea Romaneasca Asirom SA. Fostul actionar majoritar - InterAgro - vanduse, intr-o prima etapa, 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzactie derulata la sfarsitul lunii iulie. Intr-o a doua etapa, VIG a cumparat, in urma cu o saptamana, 20,2% din Asirom de la Interagro cu 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), iar in prezent detine pachetul majoritar de 50,2%.
La nivel de grup, Vienna Insurance Group a obtinut in 2007 un profit net consolidat dupa acordarea drepturilor actionarilor minoritari de 312,6 milioane euro, cu 19,8% mai mare decat in anul precedent, potrivit rezultatelor financiare afisate de companie.

Citeste si:

Profitul inainte de impozitare al Vienna Insurance Group a fost de 437 milioane euro in 2007, in usoara crestere fata de rezultatele preliminare de 435 milioane euro publicate in ianuarie. Profitul inainte de impozitare al Vienna Insurance Group a crescut cu 36,2% in 2007, comparativ cu anul precedent.

Primele brute subscrise consolidate ale grupului de asigurari au crescut anul trecut cu 17,5% pana la 6,91 miliarde euro, fata de cele din 2006 de 5,88 miliarde euro. Vienna Insurance Group a confirmat, totodata, dividendul de 1,1 euro/actiune, in crestere cu 34%, potrivit Reuters.

Vienna Insurance Group anuntase, miercuri seara, ca va cumpara afacerea de asigurari a Erste Bank pentru 1,4 miliarde euro, iar joi a precizat ca, din motive de competitie, ar putea sa vanda actiuni de la Bank Austria Creditanstalt a UniCredit si de la compania romaneasca de asigurari Unita, mai informeaza Reuters.

Reprezentantii Vienna Insurance Group au anuntat ca, in aceste conditii, tintesc un profit brut de peste 1 miliard euro si prime de cel putin 12 miliarde euro, pana in 2011.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, Unita (99,99%) si Asirom si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras.