Primele din asigurarile intermediate de brokeri au ajuns la 640 milioane euro in 2007, in crestere cu 82,9% fata de anul anterior, a declarat directorul executiv al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), Constantin Nastase, citat de NewsIn.
In 2006, brokerii de pe piata romaneasca a asigurarilor au intermediat prime de 350 milioane euro.

"Valoarea primelor intermediate de brokeri creste in acelasi ritm cu piata de asigurari, deoarece o mare parte din afacerile companiilor de asigurari se realizeaza prin intermediul brokerilor", a mentionat Nastase.

Oficialul UNSICAR a adaugat ca valoarea primelor intermediate anul trecut de brokerii de asigurari, de 640 milioane euro, reprezinta circa 29,8% din valoarea primelor brute subscrise de societatile de asigurari in 2007, de 2,15 miliarde euro.

Veniturile totale afisate de brokerii de asigurari au sporit cu 43% pana la 103 milioane euro, de la 72 milioane euro cat erau in 2006. Membrii UNSICAR au contribuit la aceasta suma cu 64,5 milioane euro anul trecut, fata de 45 milioane euro venituri inregistrate in 2006.

In 2007, membrii UNSICAR au inregistrat prime intermediate de 402 milioane euro, in crestere cu 14,85% fata de anul anterior.

Piata de brokeraj in asigurari ar putea creste cu 30 - 35% in 2008, la cel putin 830 milioane euro.

Piata de brokeraj in asigurari ar putea spori cu 30-35% in acest an, la mai mult de 830 milioane euro, ca urmare a cresterii pietei de asigurari in ansamblu, a mai spus Constantin Nastase. Ponderea primelor intermediate anul trecut de brokeri a crescut de la 21% in 2006 la 29% in 2007, deoarece firmele de asigurari apeleaza tot mai mult la societatile de brokeraj, considera oficialul UNSICAR.
El a explicat ca firmele de brokeraj lucreaza din ce in ce mai mult cu firmele de asigurari, deoarece reprezinta o forta de vanzare mai putin costisitoare in comparatie cu agentii din propria retea.

UNSICAR a ajuns la 73 de membri in martie 2008, a mai spus Nastase, care a adaugat ca uniunea avea 69 de membri la sfarsitul anului trecut. In 2006, UNSICAR avea 47 de membri afiliati.

UNSICAR a fost infiintata in anul 2000, la initiativa a 12 societati de intermediere si consultanta in asigurari, ca organizatie non profit, neguvernamentala si apolitica. Uniunea are ca scop sprijinirea membrilor sai pentru cresterea recunoasterii publice si a rolului activitatii intermediarilor si consultantilor in asigurari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri