Moneda nationala a pierdut vineri aproximativ un ban fata de seara precedenta, pana la cotatii apropiate de 3,72 lei/euro, pe o piata stabila, fara fluctuatii semnificative si cu volume de tranzactionare reduse, in ton cu evolutia majoritatii valutelor din regiune, sustin dealerii.

Leul a deschis sedinta de tranzactionare la cotatii usor peste 3,71 lei/euro, pentru ca apoi sa se deprecieze, treptat, in primele doua ore, pana la 3,7220 lei/euro. De la acest varf, cursul a reinceput sa scada spre 3,71 lei/euro, insa tendinta s-a inversat spre finalul zilei, cand leul a reinceput sa piarda teren. La ora 16:50, bancile cumparau un euro cu 3,7188 lei si il vindeau cu 3,7285 lei.

"Leul a fost stabil fata de euro in aceasta sedinta, la fel ca in ultima vreme si la fel ca alte valute din regiune. Cu toate acestea, volatilitatea ar putea reveni in piata si exista riscuri ca moneda nationala sa se deprecieze in urmatoarele sedinte", a declarat un dealer, citat de NewsIn.

Cursul afisat vineri de BNR arata o depreciere cu 0,07%, pana la 3,7202 lei/euro a leului fata de euro, respectiv o stagnare a monedei nationale fata de cea amerciana, la 2,3530 lei/dolar, fata de 2,3527 lei/dolar, cat era in ziua precedenta.

Moneda americana a continuat sa piarda teren in fata euro, de la 1,5740 dolari/euro pana la un minimum de 1,5839 dolari/euro, iar la 16:45 ora Romaniei, euro era cotat la 1,5768 dolari.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de vineri, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,94% pe an, fata de 9,84% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a urcat la 10,43% pe an, de la 10,34% pe an, cat era joi.
Dobanzile la depozitele overnight raman la un nivel ridicat, peste 11% pe an, din cauza lipsei de lichiditate cu care se confrunta bancile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri