Banca Comerciala Romana (BCR) mareste de maine dobanzile percepute la creditele in lei cu 2,5 puncte procentuale si cu cel mult 0,5 puncte procentuale dobanzile la depozitele in lei, ca efect al majorarii dobanzii cheie de catre banca centrala

Astfel, la conturile de economii in lei dobanda creste cu pana la 0,5 puncte procentuale, iar la cele in valuta cu pana la 0,3 puncte procentuale. Noile dobanzi sunt de pana la 7,25% pe an pentru sumele in lei, respectiv pana la 3,6% pe an pentru depozitele in euro si pana la 2,5% pe an pentru cele in dolari.

Totodata, banca majoreaza si rata dobanzii de referinta revizuibila semestrial pentru creditele de retail in lei aflate in sold cu 2,5 puncte procentuale pana la 12,25% pe an, iar pentru cele pe termen mediu si lung ajunge la 12,75% pe an.

"Banca trebuie sa isi ajusteze si dobanda la credite pentru a asigura o politica echilibrata de creditare si risc de credit. Majorarea dobanzilor la credite se inscrie, de altfel, in tendinta generala a pietei creata de majorarile dobanzii de politica monetara a BNR (Banca Nationala a Romaniei n.r.)", a declarat directorul executiv al directiei de dezvoltare de afaceri si produse de retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu (foto).

BNR a majorat dobanda de politica monetara in mod repetat incepand cu luna noiembrie 2007, ajungand pana la o crestere cumulata de 2,5 puncte procentuale. Aceasta a impus modificari la nivelul dobanzilor practicate de banci.

Intre 1 aprilie si 31 mai, BCR ofera dobanzi promotionale la depozitele cu dobanda fixa la termen de trei luni in lei si euro. Astfel, pentru depozitele de pana la 5.000 lei exclusiv dobanda este de 8% pe an, pentru cele cuprinse intre 5.000 lei si 10.000 lei exclusiv dobanda este de 8,5% pe an, iar pentru sumele ce depasesc 10.000 lei dobanda este de 9% pe an. In cazul depozitelor in euro dobanda anuala este de 4,1% pentru sumele de pana la 10.000 euro, 4,2% pentru sumele cuprinse intre 10.000 si 25.000 euro exclusiv, iar pentru sume ce depasesc 25.000 euro dobanda este de 4,3%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BCR Viata trece pe profit, dupa ce a renuntat la 600 agenti de vanzari
Setari Cookie-uri