Partenerul nu trebuie sa plateasca redevente periodice pentru franciza si nici taxa de publicitate, in mod obisnuit acestea vand valori cuprinse intre 4% si 8% din cifra de afaceri, respectiv 2%-5%.

"De la inceputul anului am deschis sapte francize si am primit numeroase cereri. In 2008 insa, vom limita numarul francizelor deschise la 50, astfel incat sa asiguram standardul calitativ necesar", a declarat Bogdan Stan, directorul executiv al companiei.

Persoanele care vor sa devina parteneri ai Asitrans-EuroIns prin franciza in asigurari propusa de asigurator, trebuie sa dispuna de circa 4.000-5.000 euro, pentru a acoperi cheltuielile necesare demararii afacerii.

Citeste si:

Partenerul va suporta cheltuielile care revin unitatii pe care o coordoneaza, precum salarizarea personalului, chiria spatiului, unitatile si intretinerea, telefonul fix, conexiunea la internet, combustibilul, materialele promotionale. Cheltuielile privind instrumentarea si lichidarea dosarelor de dauna sunt suportate de catre Asitrans-Euroins.

Primele brute subscrise de Asitrans-EuroIns in anul 2007 se ridica la 91,17 milioane lei. Compania si-a extins anul trecut reteaua teritoriala la aproape 95 de unitati, urmand ca in acest an sa creasca numarul de unitati cu cel putin 50% fata de 2007.

Asitrans-EuroIns a devenit membru al Asociatiei Romane de Franciza (ARF), care este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si neafiliata politic, cu scopul de a elabora strategii si programe pentru sporirea competentei si autenticitatii francizei in Romania.