Romanian International Bank a redus din 1 aprilie dobanzile la imprumuturile acordate in lei pentru populatie si firme cu pana la 3 puncte procentuale.

Pentru populatie, dobanda la imprumuturile pe termen scurt si mediu a scazut cu 2 puncte procentuale, iar pentru creditele pe termen lung, dobanzile au scazut cu 3 puncte procentuale.

Dobanda anuala pentru creditele acordate populatiei pe termen scurt (pana la un an) este de 13%, pentru imprumuturi pe termen mediu (1- 5 ani) dobanda este de 14% pe an, iar pentru creditele pe termen lung (peste cinci ani) dobanda este de 15% pe an.

Pentru firme, dobanda la termen scurt si mediu a scazut cu 1,5 puncte procentuale, iar pentru creditele pe termen lung, dobanzile au scazut cu 2,5 puncte procentuale.

Dobanda anuala pentru creditele pentru firme pe termen scurt (pana la un an) este in prezent de 13,5%, pentru imprumuturile pe termen mediu (1-5 ani) dobanda a coborat la 14,5% pe an, iar pentru creditele pe termen lung (peste cinci ani) a ajuns la 15,5% pe an.

Pentru populatie, imprumutul maxim este calculat in functie de gradul de indatorare pe care banca il accepta pentru o persoana, care poate ajunge la cel mult 70% din veniturile eligibile pentru clientii cu venituri ridicate.

Romanian International Bank, cu capital majoritar american, activeaza pe piata romaneasca din anul 1998 si are in prezent o retea de 33 de unitati, din care 14 in Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri