Pentru populatie, dobanda la imprumuturile pe termen scurt si mediu a scazut cu 2 puncte procentuale, iar pentru creditele pe termen lung, dobanzile au scazut cu 3 puncte procentuale.

Dobanda anuala pentru creditele acordate populatiei pe termen scurt (pana la un an) este de 13%, pentru imprumuturi pe termen mediu (1- 5 ani) dobanda este de 14% pe an, iar pentru creditele pe termen lung (peste cinci ani) dobanda este de 15% pe an.

Pentru firme, dobanda la termen scurt si mediu a scazut cu 1,5 puncte procentuale, iar pentru creditele pe termen lung, dobanzile au scazut cu 2,5 puncte procentuale.

Citeste si:

Dobanda anuala pentru creditele pentru firme pe termen scurt (pana la un an) este in prezent de 13,5%, pentru imprumuturile pe termen mediu (1-5 ani) dobanda a coborat la 14,5% pe an, iar pentru creditele pe termen lung (peste cinci ani) a ajuns la 15,5% pe an.

Pentru populatie, imprumutul maxim este calculat in functie de gradul de indatorare pe care banca il accepta pentru o persoana, care poate ajunge la cel mult 70% din veniturile eligibile pentru clientii cu venituri ridicate.

Romanian International Bank, cu capital majoritar american, activeaza pe piata romaneasca din anul 1998 si are in prezent o retea de 33 de unitati, din care 14 in Bucuresti.