Eximbank, Banca de Export–Import a Romaniei, ofera garantii, asigurari si informatii comerciale exportatorilor romani care au afaceri cu firme din Uzbekistan, ca urmare a incheierii unui parteneriat cu furnizorul de servicii financiare Uzbekinvest.
Acordul mai prevede ca EximBank si Uzbekinvest pot organiza intalniri de lucru, seminarii, forumuri si alte evenimente pe teme de interes comun, ca de exemplu finantarea tranzactiilor de export-import sau evaluarea proiectelor de investitii.

Uzbekinvest este o institutie cu capital de stat care functioneaza ca agent al guvenului uzbec in domeniul asigurarii contractelor de export si a creditelor oferite de bancile comerciale.

Compania a fost infiintata in 1994 si reorganizata in 1997 si ofera mai multe tipuri de asigurari pentru exportatori (asigurari impotriva riscurilor politice, comerciale), banci comerciale (asigurari pentru creditele de export) si investitori straini cu activitati in Uzbekistan.

De asemenea, Uzbekinvest furnizeaza rapoarte sau analize de marketing ale pietelor internationale de bunuri si servicii, pentru identificarea oportunitatilor de export.

EximBank are incheiate 54 acorduri de cooperare internationala. Strategia institutiei privind parteneriatele internationale presupune extinderea retelei de banci partenere cu scopul de a facilita contactele de afaceri dintre firme romanesti si straine, obtinerea de informatii comerciale si accesul pe piete mai putin cunoscute mediului de afaceri din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri