Eximbank, Banca de Export–Import a Romaniei, ofera garantii, asigurari si informatii comerciale exportatorilor romani care au afaceri cu firme din Uzbekistan, ca urmare a incheierii unui parteneriat cu furnizorul de servicii financiare Uzbekinvest.

Acordul mai prevede ca EximBank si Uzbekinvest pot organiza intalniri de lucru, seminarii, forumuri si alte evenimente pe teme de interes comun, ca de exemplu finantarea tranzactiilor de export-import sau evaluarea proiectelor de investitii.

Uzbekinvest este o institutie cu capital de stat care functioneaza ca agent al guvenului uzbec in domeniul asigurarii contractelor de export si a creditelor oferite de bancile comerciale.

Compania a fost infiintata in 1994 si reorganizata in 1997 si ofera mai multe tipuri de asigurari pentru exportatori (asigurari impotriva riscurilor politice, comerciale), banci comerciale (asigurari pentru creditele de export) si investitori straini cu activitati in Uzbekistan.

De asemenea, Uzbekinvest furnizeaza rapoarte sau analize de marketing ale pietelor internationale de bunuri si servicii, pentru identificarea oportunitatilor de export.

EximBank are incheiate 54 acorduri de cooperare internationala. Strategia institutiei privind parteneriatele internationale presupune extinderea retelei de banci partenere cu scopul de a facilita contactele de afaceri dintre firme romanesti si straine, obtinerea de informatii comerciale si accesul pe piete mai putin cunoscute mediului de afaceri din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri