Compania de asigurari Groupama, din Franta, a castigat licitatia pentru preluarea Asiban si a intrat in negocieri exclusive pentru finalizarea procesului de vanzare.

Consultantul international, banca de investitii Rothschild, a confirmat oficial informatia, printr-un comunicat de presa primit ieri seara la redactie, in care anunta ca cei patru actionari ai societatii de asigurari au ajuns la un acord comun in ceea ce priveste principalele conditii privind achizitia de catre Groupama International a 100% din actiunile Asiban si ca sunt in negocieri exclusive pentru a finaliza tranzactia.

"Perfectarea contractului aferent acestei tranzactii va presupune obtinerea prealabila a autorizatiilor necesare cerute de lege. O declaratie ulterioara pe aceasta tema va fi facuta odata cu semnarea contractului", spune comunicatul Rothschild.

Divizia europeana de banca de investitii a Rothschild, consultantul Erste Bank in procesul de achizitie a Bancii Comerciale Romane (BCR), a fost mandatata sa se ocupe de vanzarea companiei de asigurari Asiban, castigand competitia cu banca americana de investitii Merrill Lynch.

De cumpararea Asiban mai erau interesate Generali, Axa, Uniqa (Austria), Eureko, Aegon (ambele din Olanda), Fondiaria (Italia) si Munich Re (Germania).

Dupa ce a cumparat BT Asigurari cu 100 milioane euro la sfarsitul anului trecut, Groupama a anuntat ca preia si divizia OTP Garancia Insurer de la banca OTP, una dintre cele mai importante companii de asigurari din Ungaria. In tranzactie au fost incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Banca Transilvania a finalizat in octombrie negocierile cu Groupama pentru vanzarea a 90% din actiunile BT Asigurari. Achizitia OTP Garancia Asigurari urmeaza sa fie finalizata dupa obtinerea autorizatiilor legale.

“Estimez ca in urmatorii trei-cinci ani, Romania va deveni pentru noi cea mai importanta piata din regiune dupa cea Rusia, obiectivul nostru concret fiind ocuparea uneia din primele cinci pozitii de pe piata romaneasca de asigurari”, declara, pentru Wall-Street, Jean-Francois Lemoux (foto), International General Manager Groupama., imediat dupa preluarea BT Asigurari

Asiban a urcat anul trecut pe locul al treilea pe piata romaneasca asigurarilor, dupa nivelul afacerilor, cu o cota de piata de 8%.

Cota de piata a BT Asigurari era estimata, anul trecut, la 4%, in timp ce afacerea din Romania a OTP Garancia acopera 0,3% din totalul pietei romanesti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri