BT Asigurari ocupa locul al noualea pe piata romaneasca pe segmentul de asigurari non-viata si locul al 12-lea pe segmentul de asigurari de viata, cu o cota de piata de 4%.

Groupama, al treilea jucator pe piata asigurarilor din Franta, a anuntat pe 2 aprilie inceperea negocierilor exclusive pentru achizitionarea asiguratorului roman Asiban.

Dupa preluarea Asiban si a subsidiarei din Romania a OTP Garancia, grupul ar putea ajunge la o cota de piata de peste 12%, care ar plasa compania pe locul al treilea pe piata romaneasca, dupa Vienna Insurance Group si Allianz-tiriac.

Citeste si:

Denis Rousset, in varsta de 43 de ani, este licentiat al HEC (scoala de Studii Superioare Comerciale) si al CHEA (Centrul de Studii Superioare in Asigurari).

Rousset lucreaza pentru Groupama din 1993 si a detinut succesiv functiile de controller (Gan Eurocourtage) si de responsabil al departamentului de strategie si controlling pentru Franta.

BT Asigurari a inregistrat in prima jumatate din 2007 prime brute subscrise de 132,3 milioane lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada din 2006, si a platit daune de 76,6 milioane lei.