"IMM-urile din Romania au nevoie de mecanisme care sa le permita un acces mai usor la finantare, dezvoltarea acestui segment fiind extrem de importanta pentru economie", a declarat directorul departamentului BERD pentru institutii financiare, Kurt Geiger, citat in comunicat.

Creditul BERD va permite BT Leasing sa continue finantarea cu pana la 125.000 de euro a unor noi clienti din sectorul firmelor mici si mijlocii. Acest credit este acordat in cadrul sectiunii de leasing a facilitatii UE/BERD pentru finantarea IMM-urilor care beneficiaza de fonduri comune UE si BERD, se arata in comunicat.

"Acest nou imprumut va sprijini obiectivul companiei de dezvoltare a portofoliului sau in sectorul microintreprinderilor si intreprinderilor mici din tara", a spus directorul general al BT Leasing, Titus Nicoara.

Facilitatea UE/BERD este un program comun al Comisiei Europene si BERD care sprijina dezvoltarea intreprinzatorilor pentru inlesnirea accesului la finantare.

Citeste si:

In cadrul acestui proiect regional, implementat in 11 tari, BERD pune la dispozitie 1,35 miliarde euro, din care o parte de 1,17 miliarde euro a fost deja angajata in proiecte semnate pana la acesta data, se mai arata in comunicat.

Din 1999, cand a fost lansata facilitatea UE/BERD pentru finantarea IMM-urilor, Comisia Europeana a contribuit cu 181 milioane euro sub forma de ajutoare financiare nerambursabile si asistenta tehnica.

Programul PHARE a fost principalul instrument de cooperare financiara si tehnica a Uniunii Europene cu tarile in curs de aderare.

BERD detine 15% din actiuni la Banca Transilvania, care detine BT Leasing. In 2003 si in 2006, BERD a mai acordat companiei BT Leasing doua credite similare.