Valoarea maxima de creditare pentru fiecare companie variaza in functie de cifra de afaceri. Astfel, pentru companiile cu o cifra de afaceri mai mica de 20 milioane lei, valoarea maxima de creditare este de pana la 200.000 lei, pentru companiile cu cifra de afaceri intre 20 si 30 milioane lei, valoarea imprumutului este de pana la 350.000 lei, iar pentru companiile cu cifre de afaceri de peste 30 milioane lei, valoarea maxima de creditare este de 500.000 lei.

Pentru acordarea creditelor Libra VIP, banca solicita gajul pe stocul de marfa existent, inregistrat la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM), cesiunea politei de asigurare All Risk in favoarea bancii, pentru stocul de marfa adus in garantie, si doua bilete de ordin in alb, emise de solicitant in favoarea bancii, garantate de principalii actionari sau asociati.

Linia de credit Libra VIP poate fi contractata pentru maximum 12 luni, iar rambursarea se face integral la scadenta liniei, cu plata lunara a dobanzii si cu posibilitatea prelungirii la scadenta. Clientul urmeaza sa plateasca dobanda lunar pentru suma utilizata din fondurile imprumutate, fara comision de neutilizare.
Clientii Libra VIP vor putea utiliza banii la inceputul sau pe parcursul perioadei de creditare si vor justifica numai prima utilizare integrala.

Libra Bank este controlata de fondul american New Century Holdings, care are investitii de peste 300 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane dolari in Romania. Clientii IMM au o pondere de 47% in portofoliul de credite al Libra Bank.