Libra Bank lanseaza linia de credit Libra VIP pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM), in care banca solicita gaj pe stocurile de marfa in locul garantiilor imobiliare. Noua linie de credit poate fi accesata de firme din productie si distributie cu cifra de afaceri anuala de cel putin 10 milioane lei.
Valoarea maxima de creditare pentru fiecare companie variaza in functie de cifra de afaceri. Astfel, pentru companiile cu o cifra de afaceri mai mica de 20 milioane lei, valoarea maxima de creditare este de pana la 200.000 lei, pentru companiile cu cifra de afaceri intre 20 si 30 milioane lei, valoarea imprumutului este de pana la 350.000 lei, iar pentru companiile cu cifre de afaceri de peste 30 milioane lei, valoarea maxima de creditare este de 500.000 lei.

Pentru acordarea creditelor Libra VIP, banca solicita gajul pe stocul de marfa existent, inregistrat la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM), cesiunea politei de asigurare All Risk in favoarea bancii, pentru stocul de marfa adus in garantie, si doua bilete de ordin in alb, emise de solicitant in favoarea bancii, garantate de principalii actionari sau asociati.

Linia de credit Libra VIP poate fi contractata pentru maximum 12 luni, iar rambursarea se face integral la scadenta liniei, cu plata lunara a dobanzii si cu posibilitatea prelungirii la scadenta. Clientul urmeaza sa plateasca dobanda lunar pentru suma utilizata din fondurile imprumutate, fara comision de neutilizare.
Clientii Libra VIP vor putea utiliza banii la inceputul sau pe parcursul perioadei de creditare si vor justifica numai prima utilizare integrala.

Libra Bank este controlata de fondul american New Century Holdings, care are investitii de peste 300 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est, din care peste 300 milioane dolari in Romania. Clientii IMM au o pondere de 47% in portofoliul de credite al Libra Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri