6 Iunie 2005. Asteptarea - cuvantul de ordine in piata. In asemenea momente de apatie, retragerea cumparatorilor nu este simetrica din punctul de vedere al volumelor cu cea a vanzatorilor, iar piata este dominata, in aceasta situatie, de ordinele de vanzare. Pe un volum foarte mic, doar 80 miliarde lei, indicii au scazut cu aproximativ 2%.

7 Iunie. Cotatii in usoara revenire pe un volum la fel de modest precum cel de ieri: 82 miliarde. Actorii pietei, atat cumparatorii cat si vanzatorii, au intrat in asteptare, sentiment care ar putea persista pana spre toamna. Evolutie buna pentru SNP: +2,8%.

8 Iunie. Piata inviorata de la deschidere, in special pe SIF-uri, unde presiunea la cumparare a urcat cotatiile.

9 Iunie. Animozitatea mare pe titlurile SNP declansata ieri a continuat si azi. Cresterea cotatiei, cu +4,1% pana la 4.060, a contribuit la cresterea indicelui BET (+2,2%). Titlurile SNP au deschis sedinta de tranzactionare la 3.900, au atins un maxim de 4.200 spre jumatatea sedintei, pentru a inchide in final la 4.060. Important e ca pretul mediu a urcat de la 3.708 la 4.091, pe fondul unui volum in crestere de la 8 milioane actiuni la 13 milioane actiuni. Inscrierea pe un trend ascendent a actiunilor SNP datorata presiunii la cumparare a survenit pe fondul informatiilor cu privire la restructurarea companiei. Un plus de +3,6% au inregistrat si actiunile TLV, de asemenea pe fondul unui volum bun, in crestere fata de cel de ieri: de la 2.400.000 la 4.900.000 actiuni. Interesant gasesc raportul dintre cerere si oferta pe acest titlu, care desi traverseaza o perioada in care actionarii au nevoie de lichiditati pentru subscriere, inclina net in favoarea ordinelor de cumparare: acestea le depasesc valoric de patru ori pe cele de vanzare. In privinta acestui raport, si la SIF-uri am observat aceeasi tendinta: cererea este de doua ori mai mare decat oferta. In urma consolidarii ultimelor niveluri, este de asteptat ca preturile sa mai urce o treapta pe scara trendului.

10 Iunie. Evolutie buna pentru SIF-uri: indicele BET-FI a urcat cu +2,14%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri