Incepand de vineri, se va relua tranzactionarea a 51 de emitenti listati la Bursa Electronica Rasdaq pe mecanismul de negociere dezvoltat pe platforma Arena, reglementat de Regulamentul BVB nr. 17, se arata intr-un comunicat al BER primit la redactie.

Programul de tranzactionare in acest segment de piata, codificat XMBS, va fi pentru inceput vinerea in intervalul 8.40 - 9.40, in afara programului de derulare a sedintei de tranzactionare din cadrul BVB. Ulterior, in functie de volumul activitatii si solicitarii, frecventa si durata de functionare vor fi reanalizate. "Pe masura ce Registrul Roman al Actionarilor si REGISCO vor confirma consolidarea registrelor societatilor aflate in proces de translatare pe noua platforma tehnica, vom comunica in momentul reluarii tranzactionarii valorilor mobiliare emise de acestea", se arata in comunicatul bursei. Bursa Electronica Rasdaq isi propune ca pana in luna septembrie sa incheie translatarea tuturor emitentilor sai pe noua platforma tehnica Arena.

Grupul de emitenti listati la Bursa Electronica Rasdaq, ce va fi tranzactionat pe mecanismul de negociere XMBS, contine, printre altele, urmatoarele societati: Rafinaria Venus-Oilreg, Comcereal Botosani, Conserv Buftea, Turism Felix Baile Felix, Vinalcool Pitesti, Neptun Olimp Neptun, Arteca Jilava, Felix Fabrica de Calculatoare Bucuresti, Dambovita Morarit si Panificatie Bucuresti, Turism Covasna, Roman Brasov, Timpuri Noi Bucuresti, Pajura Bucuresti, Avicola Brasov, Avicola Bacau, Laminorul Braila, Societatea Romana de Ascensoare Bucuresti, Corint Targoviste etc.

Piata deal extrabursiera (XMBS), care va functiona pe sistemul Arena al BVB, este una de negociere asemanatoare cu cea pe care o avea Rasdaq.
Pe aceasta piata vor fi transferati toti cei 1158 ramasi pe Rasdaq, care se tranzactioneaza sporadic. Pana in prezent, 107 societati listate pe Bursa Electronica Rasdaq au fost introduse pe platforma Arena a BVB.
Din aceasta luna, inca 12 emitenti tranzactionati la BER vor folosi sistemul Arena.

Pe piata de negociere extrabursiera nu va exista o valoare minima pentru un ordin deal, nivelul blocului de tranzactionare fiind de un instrument financiar, iar limita de variatie, aplicata atat pentru cotatii informative, cat si pentru ordine deal, va fi de 25 la suta fata de pretul de referinta stabilit. Piata de negociere extrabursiera reprezinta un segment al pietei valorilor mobiliare care functioneaza pe principiul negocierii directe intre participanti si se bazeaza pe cotatii informative si ordine deal. Cotatia informativa reprezinta intentia, nu si obligatia, de a cumpara sau a vinde un numar de instrumente financiare la un anumit pret, in piata de negociere extrabursiera. Un intermediar poate introduce o cotatie in scopul informarii celorlalti operatori asupra intentiei sale de a incheia o tranzactie prin negociere directa, el nefiind obligat sa confirme ordinele deal primite, care au aceleasi caracteristici cu ale cotatiei informative. In schimb, ordinul deal este o oferta ferma de cumparare sau de vanzare a unui anumit numar de valori mobiliare, introdusa in piata de negociere extrabursiera si transmisa direct de catre un broker catre un altul.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri