"In ceea ce priveste creditele pentru investitii imobiliare, Banca Comerciala Carpatica a diminuat procentul minim care trebuie suportat de un client, de la 25% la 10% din valoarea investitiei pentru care solicita finantare", a declarat directorul departamentului de retail al bancii, Tiberiu Lica, pentru NewsIn.

"De asemenea, in vederea fundamentarii gradului maxim de indatorare, banca a extins aria veniturilor acceptate si a pregatit noi produse", a adaugat Lica.

Banca Comerciala Carpatica a mai anuntat ca a majorat dobanzile pentru produsele de economisire in lei. Astfel, pentru depozitul "Sibiu 2007", banca plateste o dobanda de 10% pe an, acesta fiind constituit pe o perioada de trei luni, pentru o suma minima de 500 de lei. Pentru depozitul "Vivat", constituit pe o perioada de sase luni, dobanda este de 9,50% pe an.

Citeste si:

Banca Comerciala Carpatica a demarat, in luna martie 2008, proiectul de unificare a contului de card cu contul curent. Unificarea acestor conturi presupune conexiunea intre sistemul informatic principal al bancii si sistemul de carduri.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) intentioneaza sa implementeze acest proiect pana la sfarsitul primului semestru al acestui an.

Banca cu sediul in Sibiu a inregistrat, in 2007, un profit net de 7,98 milioane lei (2,21 milioane euro), in scadere cu 58,6% fata de anul anterior, pe fondul investitiilor facute in extinderea retelei teritoriale.