OTP Asset Management SAI a intrat pe piata romaneasca de investitii si a lansat trei fonduri cu diferite grade de risc pentru firme si populatie, in care grupul OTP investeste circa 7 milioane euro, relateaza NewsIn.
"Aportul de capital din partea OTP Group in cele trei fonduri deschise de investitii va fi de aproximativ sapte milioane euro", a declarat presedintele OTP Asset Management, Ion Mincu-Radulescu.

OTP Asset Management SAI SA are ca obiectiv pentru acest an pozitionarea activa pe piata fondurilor de investitii si mizeaza pe o cota de piata care sa pozitioneze societatea in topul grupurilor financiare din Romania care activeaza in acest domeniu..

OTP Asset Management SAI SA a fost inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului pe 15 august 2007 si a primit de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) autorizatia de functionare pe 18 decembrie 2007. Societatea a primit de la arbitrul pietei de capital deciziile de autorizare pentru fondurile deschise de investitii din 27 februarie 2008, acestea fiind OTP AvantisRO, OTP BalansisRO, OTP ComodisRO, potrivit datelor companiei.

Fondul Deschis de Investitii OTP AvantisRO este orientat in proportie de 80% catre piata de actiuni, restul de 20% fiind investit in depozite bancare, conturi curent, obligatiuni, titluri de participare la alte fonduri, in vederea obtinerii de randamente superioare pe termen mediu si lung.

Fondul Deschis de Investitii OTP BalansisRO este un fond diversificat, orientat in proportie de 50% spre instrumente cu venit fix, iar 50% in actiuni in vederea obtinerii de randamente superioare depozitelor bancare.

Fondul Deschis de Investitii OTP ComodisRO investeste in proportie de 90% in instrumente de pe piata monetara, respectiv depozite bancare, titluri de stat si 10% in obligatiuni, urmarind obtinerea unor randamente stabile si a unui grad foarte ridicat de lichiditate.

Compania mizeaza pe costuri mai mici de tranzactionare, mai ales datorita volumului ridicat de active administrate si de lichiditatea sumelor investite.

Actionarii majoritari ai OTP Asset Management SAI SA sunt OTP Fund Management Ungaria, parte a OTP Group - care detine 90,1%, si OTP Bank Romania SA, care detine 9,9% din actiuni. OTP Fund Management Ungaria opereaza in Croatia, Bulgaria si Ucraina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri