Euro a stagnat la cotatia de 1,5845 dolari/euro, in apropiere de cotatia record de 1,5912 dolari/euro, atinsa saptamana trecuta, conform NewsIn.

Cursul euro si-a revenit de la un minim atins dupa declaratia G7, de 1,5669 dolari/euro.

Ingrijorarea pentru starea economiei americane si incertitudinea legata de situatia de pe pietele de credit contrabalanseaza sustinerea de care beneficiase dolarul de pe urma declaratiei oficialilor din cele sapte state membre ale grupului informal G7 al tarilor cele mai industrializate ale lumii.

Cursul euro a fost sustinut, pe de alta parte, de declaratiile constante cu privire la inflatie ale bancherilor centrali europeni, care confirma parerea analistilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu isi va diminua dobanda de politica monetara in urmatoarele cateva luni.

Citeste si:

"Zona euro va avea aceeasi dobanda cheie pe termen scurt, iar acest lucru sustine cursul euro", estimeaza David Pais, strateg al bancii americane Citi, citat de agentia de stiri NewsIn.

"Nervozitatea investitorilor se accentueaza inainte de publicarea castigurilor bancilor, in conditiile in care toata lumea asteapta sa vada cat de mari sunt pierderile si cat de grava este situatia", a adaugat Pais.

Bancile americane Merrill Lynch si Citigroup urmeaza sa isi publice rezultatele financiare saptamana aceasta, iar analistii estimeaza ca ambele vor anunta deprecieri de active de miliarde de dolari ca urmare a unor credite neperformante.

Dolarul s-a depreciat fata de yen, pana la cotatia de 100,97 yeni/dolar, iar euro a coborat usor fata de moneda japoneza, pana la un nivel de 159,90 yeni/euro.