La licitatie au participat 11 banci, iar faptul ca depozitele constituite de BNR pentru acesta licitatie sunt pe o saptamana le permite bancilor sa foloseasca acesti bani si la rezervele minime obligatorii a caror perioada de constituire se incheie pe 23 aprilie.

BNR atras si la inceputul saptamanii lichiditate din piata, tot la o dobanda de 9,5% pe an, dar bancile nu au fost dispuse sa ofere decat 6,3 milioane lei pentru ca depozitele folosite aveau scadenta pe 29 aprilie, in urmatoarea perioada de constituire a rezervelor obligatorii.

Licitatia de marti a avut, insa, succes, la aceasta participand 12 banci care au plasat 2,23 miliarde lei in depozitele BNR cu dobanda de 9,5% pe an, pentru ca scadenta acestora era pe 22 aprilie.

Citeste si:

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de azi, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,92% pe an, fata de cel de 8,89% pe an din sedinta precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut usor la 9,42% pe an, de la 9,39% pe an, cat era ieri.

Dobanzile overnight se situau la un nivel de aproape 9% pe an azi dimineata, iar dupa interventia BNR care a mai redus excesul de lichiditate din piata, dobanzile la depozitele pentru o zi au crescut la 9,5-10% pe an.