Raiffeisen Leasing IFN SA si-a propus sa finanteze achizitii de bunuri de 280 milioane euro in acest an, in crestere cu circa 8% fata de anul anterior, ca urmare a avansului pe segmentul de leasing imobiliar, a spus seful diviziei imobiliare a companiei, Cristian Apostu.

In 2007, Raiffeisen Leasing inregistrase o valoare a bunurilor finantate de 260 milioane euro.

"In ce priveste structura portofoliului, 10% din finantari au fost destinate segmentului imobiliar, 17% au reprezentat finantarile de echipamente, iar restul finantarile pe segmentul auto", a mentionat Apostu.

El a adaugat ca, in acest an, compania vrea sa sporeasca ponderea finantarilor destinate segmentului imobiliar la 15%, segmentul de echimente ar reprezenta 17%, restul cond in finantari pentru segmentul auto.

Pentru acest an, Raiffeisen Leasing mizeaza pe afaceri de 40 milioane euro pe segmentul de leasing imobiliar, in crestere cu circa 48% fata de anul trecut, mai ales ca urmare a dezvoltarii societatii pe piata de birouri si logistica. In 2007, valoare bunurilor finantate de compania pe segmentul imobiliar a fost de circa 27 milioane euro.

"In prezent, avem aprobate si in curs de finalizare in vederea finantarii proiecte imobiliare de aproximativ 15 milioane euro", a mai spus Cristian Apostu.

El a mentionat ca societatea poate acorda finantare de peste 1 milion de euro pentru fiecare contract, iar in acest an se va orienta catre segmentul de logistica, birouri si mai putin spre piata rezidentiala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Viitorul este în cloud! Sunt și băncile pregătite să facă acest pas?
Setari Cookie-uri