Directorul general al Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, a declarat, miercuri, la Iasi, ca piata asigurarilor auto din Romania se confrunta cu o mare problema, respectiv nivelul exagerat al daunelor, cauzat de frecventa daunelor si valoarea daunei medii.
"Frecventa daunelor in Romania este de circa 65%, adica din trei asigurati, doi au o dauna medie in fiecare an. In alte tari europene, procentul este de maximum 10%. Cea mai serioasa explicatie este infrastructura. Marcajele sau lipsa indicatoarelor sunt elemente care contribuie la aceasta frecventa. De exemplu, pot sa spun ca jumatatea distantei dintre Iasi si Viena este la Deva. Clientii nostri primesc pretul lipsei de interes", a spus Cristian Constantinescu.

Acesta a adaugat ca Allianz-Tiriac nu poate recupera daunele de la municipalitatile locale deoarece exista o "chichita legislativa" care da castig de cauza primariilor in instanta, potrivit NewsIn.

"La nivelul anului 2006, aveam 350 de astfel de procese in Bucuresti. Am stopat aceste procese pentru ca era o cheltuiala in plus pentru noi. Primariile nu pot plati aceste daune daca nu au prevazut in buget acest lucru", a mai declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.

Pe de alta parte, seful companiei de asigurari a mai spus ca firma ar putea reduce cu 10% primele de asigurari auto, de la sfarsitul acestui an, in urma introducerii sistemului de control mai strict al daunelor.
"Prin controlul daunelor, vom putea spre sfarsitul anului sa luam in considerare reducerea primelor de asigurari", a spus Constantinescu, adaugand ca procentul de reducere estimat este de 10%.

Directorul general al companiei de asigurari a fost prezent la Iasi pentru a participa la un eveniment organizat de sucursala ieseana. Cu aceasta ocazie, conducerea Allianz-Tiriac Asigurari Iasi a anuntat ca la nivelul anului 2007, veniturile din prime brute subscrise se apropie de cinci milioane euro, cu 25% mai mult decat in anul 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri