Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras inca 550 milioane lei (152 milioane euro) in depozite cu scadenta pe 23 aprilie - in ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii din aceasta luna, la dobanzi de 9,5% pe an, sustin dealerii.

La licitatie au participat sase banci, iar faptul ca depozitele constituite de BNR pentru aceasta licitatie au scadenta pe 23 aprilie le permite bancilor sa foloseasca acesti bani si la constituirea rezervele minime obligatorii.

BNR atras si luni lichiditate din piata, tot la o dobanda de 9,5% pe an, dar bancile nu au fost dispuse sa ofere decat 6,3 milioane lei pentru ca depozitele folosite aveau scadenta pe 29 aprilie, in urmatoarea perioada de constituire a rezervelor obligatorii.

Licitatia de marti a avut, insa, succes, la aceasta participand 12 banci care au plasat 2,23 miliarde lei in depozitele BNR cu dobanda de 9,5% pe an, pentru ca scadenta acestora era pe 22 aprilie. BNR a organizat si miercuri o licitatie similara, la care a atras 1,2 miliarde lei (330,4 milioane euro) in depozite cu scadenta pe 23 aprilie.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,07% pe an, fata de cel de 8,92% pe an din sedinta precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut usor la 9,57% pe an, de la 9,42% pe an, cat era miercuri.

Dobanzile overnight se situau la un nivel de aproape 9-9,5% pe an joi dimineata, iar dupa interventia BNR, care a mai redus excesul de lichiditate din piata, dobanzile la depozitele pentru o zi au crescut usor la 9,5% pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ministrul Transporturilor: In iunie, dam in trafic 5,3 km intre Bors si Biharia
Setari Cookie-uri