Raiffeisen Bank Romania a scazut, de la 20 la 15%, nivelul avansului minim necesar pentru acordarea creditului "Invest", destinat firmelor mici si mijlocii (IMM) cu o cifra de afaceri intre 1 si 5 milioane de euro sau care solicita finantare de cel putin 200.000 de euro.

Creditul "Invest" se acorda in lei, euro sau dolari, pe o perioada de cel mult 10 ani, putand fi rambursat in rate de capital egale sau inegale (lunare sau trimestriale), in functie de specificul afacerii clientului.

Valoarea imprumutului depinde de dimensiunea proiectului de investitii si de capacitatea de rambursare a firmei, nefiind plafonata la o suma maxima.

IMM-urile pot beneficia de o perioada de gratie de maximum sase luni, in functie de perioada necesara pentru dezvolatarea activitatii pe baza investitiei. Garantiile solicitate de banca sunt sub forma de ipoteca sau gaj, acestea fiind constituite fie pe bunurile achizitionate, fie pe alte bunuri.

Raiffeisen Bank Romania, subsidiara a diviziei internationale a grupului financiar austriac Raiffeisen, este a treia banca de pe piata romaneasca dupa active si are peste 2,2 milioane de clienti de retail, din care peste 130.000 de firme mici si mijlocii. Banca are peste 5.000 de clienti firme mari (corporate).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CEC Bank intra in liga selecta a bancilor ce ofera plata cu telefonul