In acest scop, BCR a semnat o conventie cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR). Sprijinul financiar este acordat agricultorilor romani prin schema de plata unica pe suprafata (SAPS), fiind reglementat prin Politica Agricola Comuna si prin scheme de plati directe nationale complementare, finantate din bugetul de stat.

Creditele vor acoperi cel mult 75% din suma estimata a fi primita de agricultori de la APIA sub forma de subventie, calculata pe baza unei adeverinte eliberate de APIA, care certifica suprafata detinuta de fiecare solicitant.

De asemenea, BCR a semnat cu Fondul de Garantare a Creditului Rural o intelegere privind plafonul de garantare, prin care FGCR garanteaza 50% din valoarea fiecarui credit.

Citeste si:

Alte Banci, printre care CEC, BRD-SocGen si Alpha Bank, au semnat deja o intelegere cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si vor da, de asemenea, imprumuturi agricultorilor.

BCR, membra a grupului austriac Erste, gestioneaza in prezent active de peste 17,5 miliarde euro, operand prin 582 de sucursale si agentii.