BRD-Groupe Societe Generale, al doilea creditor de pe piata romaneasca, si-a propus sa-si sporeasca in acest an cu 20-30% valoarea creditelor acordate impreuna cu subsidiarele sale, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari.
La finalul anului trecut, valoarea creditelor acordate de BRD a ajuns la 28,82 miliarde lei.

Pentru anul in curs, BRD SocGen estimeaza o crestere a valorii depozitelor atrase, impreuna cu subsidiarele sale, cuprinsa intre 20% si 25%, in comparatie cu finalul anului trecut, cand valoarea acestora era de 27,01 miliarde lei.

Pentru 2008, BRD estimeaza cheltuieli operationale cu circa 26% mai mari decat cele de 1,1 miliarde lei inregistrate anul trecut si intentioneaza sa realizeze investitii totale de circa 80 milioane euro, cu circa
16% mai mari decat in 2007, cand valoarea acestora a fost de 68,9 milioane euro.

In 2008, BRD mizeaza pe o continuare a extinderii retelei de unitati, dar intr-un ritm mai lent decat cel de pana in prezent.

In 2007, BRD-SocGen si-a extins reteaua cu peste o treime, de la 600 la 806 unitati.

Extinderea retelei va fi dublata de o crestere a pachetelor de produse si servicii, iar banca va fi acordata o atentie sporita anumitor categorii de clienti, precum tinerii sau romanii care lucreaza in strainatate, precizase anterior presedintele-director general al BRD, Patrick Gelin.

Actionariatul BRD-SocGen este format din banca franceza Societe Generale, cu 58,33% din capitalul social, SIF Oltenia (5,34%), SIF Muntenia (5,27%), SIF Moldova (5,05%), SIF Transilvania (5%), SIF Banat-Crisana (4,6%), BERD (4,99%) si alti actionari (11,43%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri