Fondul de pensii private obligatorii al Zepter este al doilea care a cerut iesirea de pe piata, dupa Marfin Fond de Pensii, care solicitase pe 11 aprilie retragerea autorizatiei, participantii care optasera pentru acest fond urmand a fi repartizati in mod egal altor jucatori din piata de catre arbitrul pensiilor private.

Zepter Fond de Pensii a strans doar 1.649 de participanti dupa campania de aderare din intervalul 17 septembrie 2007-17 ianuarie 2008 si dupa repartizarea aleatorie.

Procedura de retragere a autorizatiei aplicata in cazul Zepter Fond de Pensii este aplicabila oricarui administrator, inainte de inceperea colectarii contributiilor participantilor la fondurile de pensii administrate privat, se arata intrun comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Zepter Fond de Pensii va trece astfel prin etapele procedurii mentionate, in conditiile in care nu are in administrare active, avand un numar de 1.649 de participanti. Compania va trebui sa informeze participantii fondului de pensii aflat in administrarea sa cu privire la modificarile survenite, la etapele procedurale si la toate drepturile de care pot beneficia, se mai arata in comunicat.

Citeste si:

Conform procedurii, participantii vor fi repartizati de catre CSSPP, in mod egal, la celelalte fonduri de pensii administrate privat de pe piata. Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se pot transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii, se mai spune in comunicat.

Procedura aplicabila in cazul retragerii autorizatiei de administrare a companiilor ale caror fonduri de pensii nu detin active are drept scop principal protejarea intereselor participantilor in sistemul pensiilor administrate privat (Pilon II).

Directorul general al CSSPP, Cristian Rosu, declarase miercuri, la The Money Channel ca Zepter Fond de Pensii a depus in aceeasi zi cererea de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii.