“Multe din companiile romanesti de pe piata de profil sunt supraevaluate. Am urmarit toate tranzactiile si am fost interesati sa cumparam insa am considerat ca evaluarile companiilor sunt prea ridicate”, ne-a declarat Shah Rouf, directorul general al Aviva Grup Romania.

Rouf a refuzat sa nominalizeze tranzactiile considerate supraevaluate, insa a precizat ca, pe asigurari generale, pretul corect pentru un euro din afacerile companiei preluate ar trebui sa fie cuprins intre 0,8 si 1 euro.

Spre comparatie, valoarea de piata Asiban, compania preluata luna aceasta de francezii de la Groupama, este aproape de dublul primelor brute subscrise: 186 de milioane de euro in 2007. De asemenea, la alte tranzactii de calibru din asigurari, pretul pentru un euro din afacerile companiei preluate a fost cuprins intre 1 si 1,5 euro.

Potrivit lui Rouf, compania de asigurare de viata Aviva si-a pastrat in primul trimestru din 2008 ritmul de cresetere de anul trecut, raportand un avans de peste 30% fata de primul trimestru din 2007. In acelasi timp, activele companiei au crescut cu peste 50%, fata de 2007.

"Rezultatele sunt conform asteptarilor si estimam o crestere mai mare in urmatoarele trimestre", a comentat Shah Rouf.

Citeste si:

In urmatorii cinci ani, Aviva tinteste unul din primele cinci locuri pe piata asigurarilor de viata. In ce priveste Aviva Fond de Pensii, principalul obiectiv pentru urmatorii cinci ani este acela de a intra intre primii trei jucatori de pe piata.

Certinvest, societatea de administrare a investitiilor din cadrul grupului Aviva, mizeaza pe o crestere de cel putin patru ori a valorii activelor in urmatorii patru ani, pana la cel putin 80 milioane euro, bazandu-se mai ales pe lansarea a cinci noi fonduri mutuale in acest an, a spus Eugen Voicu, directorul executiv al Certinvest.

In prezent, societatea de investitii Certinvest are active de 20 de milioane euro.

"Certinvest va lansa un fond imobiliar in trimestrul al treilea din 2008, insa trebuie sa gasim formule de adresare pe partea de retail", a mentionat Voicu, care a adaugat ca, in prezent, se afla spre autorizare un fond inchis de investitii destinat pietei de actiuni si unul destinat investitiilor cu venit fix.