Titlurile vor fi subscrise numai de actionarii societatii inscrisi in evidenta Depozitarului Central pe 17 martie 2008, potrivit unei hotarari a actionarilor din 29 februarie.

Restul actiunilor care au ramas nesubscrise, in numar de 306,75 milioane, vor putea fi subscrise in perioada 25 aprilie - 5 mai numai de actionarii care au subscris in prima etapa, proportional cu cotele de participare la capitalul initial.

Aportul la capitalul social al Asirom va fi de 185,92 milioane lei, daca vor fi subscrise integral cele 929,625 milioane de noi actiuni nominative dematerializate, cu o valoare nominala de 0,10 lei, la care se adauga o prima de emisiune de 0,10 lei pe actiune.

Astfel, jumatate din suma de 185,92 milioane lei va reprezenta aport la capitalul social, iar jumatate prime de emisiune.

Citeste si:

Actionarul majoritar al companiei este grupul austriac Vienna Insurance Group, care detine 98,46% din capitalul social.

Vienna Insurance Group mai controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-o detinere de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

De asemenea, in urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat, la sfarsitul lunii martie, afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv cele de pe piata romaneasca. Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara romaneasca a Erste Bank.