"In prezent negociem cu principalii actionari ai companiei pentru a ne permite preluarea pachetului majoritar, cu scopul de a dezvolta societatea pe piata si de a grabi procesul de integrare in grupul Uniqa", potrivit reprezentantilor Uniqa.

Astra Asigurari inregistrat pierderi de 69,9 milioane de lei (circa 21 milioane euro) in 2007, ca urmare a introducerii unei noi metodologii de calcul actuarial al rezervelor, a cresterii daunalitatii pe segmentul auto, precum si a extinderii retelei teritoriale.

In 2006, Astra Asigurari inregistrase un profit net de 831.704 lei.

Grupul austriac Uniqa a afisat pentru anul trecut un profit net de 269 milioane euro, cu 53,7% mai mare fata de anul anterior, ca urmare a cresterii afacerilor in tarile din Europa Centrala si de Est (ECE), potrivit Business Insurance.

Citeste si:

Uniqa a afisat pentru 2007 o valoare a primelor brute subscrise de 5,3 miliarde euro, in crestere cu 3,6% fata de anul anterior.

Grupul Uniqa si-a sporit afacerile pe pietele din ECE cu 27,6%, pana la 816 milioane euro nefiind incluse companiile unde grupul Uniqa detine un pachet minoritar de actiuni.

Uniqa a anuntat anterior intentia de a-si majora participatia la compania Astra SA pana la 50% plus o actiune, de la 27% in prezent.