Clientii de top ai bancilor, cu lichiditati de minimum 75.000 de euro, pot avea bancherul lor personal, serviciul de Private Banking oferind conditii preferentiale romanilor cu bani.
Planificare financiara gratuita, investitii pe pietele internationale, dobanzi preferentiale, banking in toata lumea, linii de credit ce pot ajunge pana la 80% din valoarea depozitelor, servicii electronice, toate acestea reprezinta oferta de Private Banking. Desi este un serviciu nou pe piata romaneasca (in 2001 ING a fost prima banca care l-a lansat), se pare ca asteptarile bancherilor au fost deja depasite. Faptul ca am iesit n intmpinarea acestor nevoi s-a mulat, practic, pe o tendinta a pietei, pe evolutia unui mediu financiar din ce n ce mai matur, precizeaza Liliana Damianov, Head of Private Banking in cadrul HVB Romania.

Solutii personalizate

Principalul atu al acestui serviciu se traduce prin faptul ca fiecare client beneficiaza de solutii financiare personalizate, adaptate asteptarilor si obiectivelor sale. Prin intermediul Private Banking-ului, clientul poate investi n titluri de stat, BVB, RASDAQ, bonduri municipale, eurobonduri, att n tara, ct si n strainatate. In plus, clientii sunt sfatuiti nu doar in ceea ce priveste destinatia investitiilor, cat si in legatura cu ponderea din capitalul disponibil, care ar trebui investita.

Clientul VIP va avea propriul lui consultant financiar-bancar si va beneficia din partea bancii de flexibilitate atat in ceea ce priveste modul de efectuare a operatiunilor bancare, in ajustarea produselor si serviciilor conform necesitatilor sale, cat si in gasirea celor mai bune solutii pentru administrarea unui portofoliu, spune Dana Lupu, manager departament Private Banking la Raiffeisen Bank.

Creditele si actiunile sunt cele mai folosite

Cel mai des sunt accesate creditele (pentru scopuri diverse) ori se fac plasamente pe piata de capital. Aici, sumele investite de clienti difera foarte mult, in functie de profilul acestuia, ele putand varia intre 10 si 90% din capitalul propriu, de la cateva sute de mii de euro la milioane de euro. De asemenea, majoritatea clientilor pastreaza o anumita suma in depozite bancare pentru a putea fi accesata la orice ora.

Care sunt riscurile

Daca in cazul depozitelor bancare, la care beneficiaza de dobanzi preferentiale, riscul este aproape nul, atunci cand un client VIP alege sa joace la Bursa, acesta isi asuma riscurile care tin de evolutia pietei.
In ceea ce priveste gradul de risc pe care clientul este dispus sa si-l asume in vederea stabilirii unui plan de investitii, acesta este determinat in urma unei analize, prin abordarea tipurilor de servicii si produse la care se apeleaza. Gradul de risc se stabileste pe baza discutiilor care se concentreaza pe asteptarile clientului. Nu in ultimul rand, acestuia i se solicita sa completeze un chestionar a carui interpretare va arata toleranta la risc. Este important sa se inteleaga foarte bine structura produselor si serviciilor de care are nevoie clientul, dar si costurile sau riscurile.

Profilul clientului VIP

Clientii de Private Banking sunt sofisticati, avand fiecare cunostinte solide in diverse domenii, iar cerintele lor variaza de la cele care defi-nesc o categorie destul de conservatoare, pana la cele tipice personali-tatilor extrem de dinamice, flexibile si gata sa-si asume riscuri.

La HVB, clientii serviciului de Private Banking sunt persoane cu varsta medie de 50 de ani, proprietari de companii, investitori, care calatoresc frecvent in strainatate, foarte responsabili in ce priveste propriile familii.

De mentionat este si faptul ca, referitor la investitiile pe piata de capital, majoritatea clientilor se feresc de cele cu un grad mai ridicat de risc.

Servicii de Private Banking

Portofolii de actiuni:
- cele mai lichide si mai performante actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti
Instrumente cu venit fix:
- Titluri de stat (certificate de trezorerie, obligatiuni de stat)
- Euro-obligatiuni
- Obligatiuni municipale
- Depozite la termen (ROL, EUR, USD)
- Obligatiuni corporative
Servicii speciale:
- Studii companii
- Plati programate
- Studii piata
- Colectare dividende
- Monitorizare tranzactionare zilnica

Avantajele utilizatorului

- Servicii gratuite de planificare financiara
- Ultimele informatii de piata
- Investitii internationale
- Oferte avantajoase pentru conturi de familie
- Limite marite de plata zilnica prin card
- Facilitati cont descoperit
- Cecuri de calatorie
- Banking n toata lumea
- Banking 24 de ore
- Servicii rapide


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri