In perioada 27 iunie-1 iulie bursa ia o scurta vacanta necesara adaptarii softurilor in vederea trecerii la leul greu.

Poate fi o oportunitate pentru cei care au lichiditati la indemana.

Pana acum, perioadele premergatoare incetarii tranzactiilor duceau la o scadere conjuncturala a cotatiilor iar acest scenariu se poate repeta.

De pilda, in pauza dinaintea sarbatorilor de Craciun, o parte a investitorilor care doreau sa faca rost de numerar sau care pur si simplu nu doreau sa-si imobilizeze banii o perioada mai lunga incepeau sa-si lichideze pozitiile.

Cum nu se putea vorbi oricum de o perioada de maxima eferverscenta la bursa in acea perioada, acest fapt ducea la o scadere de cateva procente a pretului actiunilor, din cauza presiunii mai mari la vanzare care nu isi gasea contrapondere.

Dupa sarbatori, investitorii reveneau cu un alt tonus, predominau cumparatorii iar cotatiile recuperau in forta terenul pierdut.

Si in acest caz, preturile pot scadea in special la inceputul saptamanii (decontarea dureaza la bursa trei zile iar cei care au nevoie de bani si nu pot astepta o saptamana pentru asta trebuie sa se grabeasca, nici bancile nu vor lucra in primele zile dupa trecerea la leul greu) pentru ca din 4 iulie acestea sa reintre "in normal", recuperand corectiile suferite.