Compania Ardaf are in prezent un capital social de 188,24 milioane lei.

Reducerea capitalului social se va face prin anularea unui numar de pana la 1,162 miliarde actiuni, care reprezinta aproape doua treimi (61,75%) din totalul actiunilor Ardaf. Valoarea exacta a capitalului social va fi determinata si aprobata de conducerea Ardaf dupa data de inregistrare a actionarilor, respectiv 15 mai 2008.

Asigurare Reasigurare Ardaf SA a fost infiintata in noiembrie 1992 si are sediul central in Cluj-Napoca. Reteaua teritoriala a companiei este formata din peste 200 de agentii si puncte de lucru si 32 de sucursale.

Citeste si:

Ardaf ofera produse de asigurari de viata, asigurari de persoane altele decat cele de viata, de autovehicule, maritime si de transport, de aviatie, bunuri, raspundere civila, pierderi financiare din riscuri asigurate si raspundere civila auto (RCA).

Compania Sabile Ltd, controlata de PPF Investments, a preluat la inceputul anului trecut pachetul majoritar de actiuni al Ardaf, dupa ce a cumparat pachetele detinute anterior de Tender SA si Daniel Voicu. Vehiculul de investitii PPF Investments are sediul in Insulele Jersey (teritoriu britanic din Canalul Manecii) si a fost constituit cu capitaluri cehesti.

Potrivit unor articole publicate in presa ceha in martie, PPF Investments a intrat in negocieri cu Generali PPF Holding pentru vanzarea "la pachet" a societatilor Ardaf si Rai Asigurari, cumparate cu 40 milioane euro. Suma vehiculata de publicatia ceha Hospodarske Noviny pentru tranzactie este de 2 miliarde coroane cehesti (peste 78 milioane euro).