Euro s-a depreciat, joi, in apropiere de un minim al ultimei luni fata de dolar, dupa ce moneda americana a recuperat pierderile anterioare inregistrate dupa ce Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, nu a exclus posibilitatea unor noi relaxari ale politicii monetare, scrie Reuters.
Euro s-a depreciat cu mai mult de 0,5% fata de dolar, pana la cotatia de 1,5518 dolari/euro, in scadere fata de un maxim de 1,5643 al sedintei de tranzactionare si pe cale de a inregistra cea mai accentuata depreciere din ultima luna.

Dolarul s-a apreciat cu 0,2% fata de yen, pana la 104,19 yeni/dolar, in apropiere de cotatia maxima a ultimelor doua luni, de 104,87 yeni/dolar, inregistrata miercuri.

Moneda unica europeana s-a depreciat cu mai mult de 0,5%, iar miscarile de pe piata valutara au fost exacerbate de tranzactionarea slaba din Europa, din cauza zilei libere de 1 Mai.

Dolarul s-a apreciat si fata de yen, aproape de un maxim al ultimelor doua luni, in asteptarea publicarii unui set de statistici economice americane.

Moneda americana a recuperat pierderile pe care le inregistrase deoarece investitorii nu au fost convinsi ca decizia de relaxare a politicii monetare a Federal Reserve de miercuri va fi ultima din seria inceputa in toamna trecuta.

Seful departamentului de cercetare pentru piete valutare de la Calyon, Mitul Kotecha, a spus ca traderii si-au depasit atributiile in momentul in care au estimat ca stiu care va fi mesajul Federal Reserve si ca va indica o stopare a deciziilor de relaxare a politicii monetare, cand comunicatul Fed a sustinut de fapt necesitatea de a incuraja cresterea economica si de a tempera presiunile inflationiste.

"Multi oameni au crezut ca Fed va da semnalul pentru oprirea seriei de decizii de relaxare a politicii monetare, ceea ce nu s-a intamplat, iar dolarul s-a depreciat", a spus Kotecha.

"Cred, insa, ca nu ar fi trebuit sa ne asteptam ca fed sa dea un astfel de semnal. Este clar ca bancherii centrali americani nu au emis un comunicat la fel de sumbru pe cat au fost altele in trecut, asa ca se poate spune ca efectele comunicatului au constat in aprecierea dolarului", a adaugat analistul citat.
Kotecha a mai spus ca lichiditatea scazuta a agravat pierderile euro.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri