Erste Bank (EBS) va acorda actionarilor un dividend de 0,75 euro/titlu din profitul obtinut anul trecut si se tranforma intr-un holding, cu o structura centrala denumita Erste Group Bank AG, dupa ce actionarii au aprobat propunerile conducerii, a anuntat banca.
Valoarea dividendului alocat de Erste Bank pentru anul 2007 este cu 15% mai mare decat cel acordat in 2006, care a fost de 0,65 euro pe actiune.

Valoarea totala a dividendelor acordate de Erste este de 237,2 milioane euro, iar o suma de 139.949 euro va fi reportata.

In privinta rascumpararii de actiuni, actionarii au imputernicit conducerea sa cumpere, pana pe 5 noiembrie 2009, actiuni Erste la un pret cuprins intre 10 si 100 euro/actiune.

Actiunile pot fi cumparate "fara specificarea unui anumit scop si cu excluderea tranzactionarii actiunilor proprii ca si scop al cumpararii", iar conducerea este imputernicita "ca actiunile astfel obtinute sa fie instrainate cu titlu de contraprestatie pentru cumpararea sau finantarea cumpararii de societati comerciale, intreprinderi, parti ale unei intreprinderi sau participatii la una sau mai multe societati din tara sau strainatate, prin urmare si in alte modalitati decat tranzactionarea la bursa sau oferta publica si cu aplicarea corespunzatoare a reglementarilor referitoare la excluderea dreptului preferential de subscriere", se mentioneaza in propunerea votata de actionari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri