In primul trimestru al anului trecut, EFG Eurobank obtinuse un profit net de 1,8 milioane euro din afacerile din Romania.

Profitul brut obtinut pe piata romaneasca in primul trimestru din 2008 a insumat 14,8 milioane euro, al doilea rezultat ca marime din toate pietele din Europa Centrala si de Est in care opereaza grupul elen, dupa Bulgaria, care a adus un profit brut de 16,5 milioane euro.

Activele detinute de subsidiarele EFG Eurobank in Romania, din care cea mai mare este Bancpost, au urcat cu 67% in intervalul martie 2007-martie 2008, de la 2,8 miliarde euro in martie 2007 la 4,678 miliarde euro la finalul primului trimestru al acestui an, se mai arata in raportul grupului grecesc.

Portofoliul de credite acordate de subsidiarele EFG Eurobank a ajuns in martie la 3,415 miliarde euro, de la un sold de 1,9 miliarde euro dupa primele trei luni ale anului trecut, iar cel al depozitelor a atins 1,52 miliarde euro, in crestere cu peste un sfert fata de martie 2007.

Citeste si:

Anul trecut, profitul operational al afacerilor grupului elen din Romania a insumat 246 milioane euro, iar profitul brut a fost de 37 milioane euro.

Reteaua de pe piata romaneasca a EFG Eurobank a ajuns, la sfarsitul lunii martie, la 267 de unitati, din care 249 de retail, a doua ca marime a grupului din regiune, dupa reteaua din Polonia, care avea o unitate in plus.

In afara de Bancpost, EFG Eurobank mai detine in Romania si alte companii: Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services sau EFG IT Shared Services.

Grupul EFG Eurobank a obtinut, in primul trimestru al acestui an, un profit net de 215 milioane euro, in crestere cu 5,7% fata de acelasi interval din 2007, pe fondul avansului activelor cu 27,5% in intervalul martie 2007-martie 2008, pana la 72,2 miliarde euro.
EFG Eurobank are afaceri, in afara de Grecia, pe pietele din Bugaria, Cipru, Polonia, Romania, Serbia, Turcia si Ucraina, cele mai extinse afaceri fiind cele din Romania, iar cele mai profitabile - cele din Bulgaria.