Banca si Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) au demarat doua anchete separate pentru investigarea presupuselor fraude, facute cu carduri de debit de tip Millenium, emise de Bancpost, fostii angajati ai bancii numarandu-se printre posibilii suspecti.
Bancpost a descoperit, in jurul datei de 1 mai, tranzactii suspecte cu unele dintre cardurile sale de debit Millenium, iar in interval de cateva ore a restrictionat folosirea acestui tip de carduri la bancomate. Potrivit primelor verificari, retragerile care fac obiectul anchetelor au fost facute din Romania si Bulgaria, iar politia nu exclude scurgerea de informatii din interiorul bancii, deoarece seriile cardurilor Bancpost in cauza sunt consecutive.

Aproximativ 100.000 de angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) sunt in imposibilitate de a-si ridica bani prin intermediul bancomatelor, dupa ce Bancpost a blocat cardurile Millenium detinute de acestia, au declarat surse din cadrul IGPR, citate de NewsIn.

In aceeasi situatie in care se afla angajatii MIRA sunt si numerosi deputati, procurori si angajati ai ministerelor Transporturilor si Afacerilor Externe, toti utilizatori de card Millenium emis de Bancpost.

Posesorii de carduri Millenium emise de Bancpost care au fost afectati de fraudele inregistrate cu aceste carduri isi vor recupera banii de la banca si isi vor putea folosi, din nou, cardurile, de indata ce vor fi incheiate anchetele derulate de Bancpost si politia romana, a anuntat banca.

“Am demarat procesul de re-emitere a cardurilor restrictionate inca de saptamana trecuta, iar o parte dintre clienti au intrat deja in posesia lor. Costurile pentru re-emiterea cardurilor vor fi suportate integral de banca", a spus presedintele consiliului de administratie Bancpost, Mihai Bogza.

Bogza a mai spus ca este vorba, probabil, despre un grup organizat, insa presedintele bancii a refuzat sa dea detalii despre felul in care cei care au retras banii au intrat in posesia datelor despre conturile clientilor. Referitor la suma totala implicata, Bogza a spus ca este vorba despre "cel mult valoarea unui apartament in Bucuresti", fara a da alte estimari.

Posesorii de carduri Millenium emise de Bancpost pot face tranzactii la comercianti, isi pot verifica soldul la bancomate (ATM) si pot face retrageri de numerar de la orice unitate Bancpost. Singura operatiune care este temporar restrictionata este retragerea de numerar de la bancomat.

Numarul cardurilor de debit de tip Millenium emise de Bancpost si aflate in circulatie in prezent este de aproximativ 600.000, a mai spus Bogza, fara a mentiona numarul cardurilor implicate in posibila frauda. El a adaugat ca, dupa o verificare de catre banca, oricare dintre clientii pagubiti isi va primi banii inapoi.

Clientii Bancpost au acces non-stop la Call-Center-ul bancii unde pot primi informatii legate de situatia contului, iar 51 de unitati vor avea program prelungit, pana la orele 20:00, in zilele de joi, 8 mai si vineri 9 mai, si vor fi deschise pentru lucrul cu publicul si in zilele de sambata 10 mai si duminica 11 mai, intre orele 10:00 - 15:00.

Activele detinute de subsidiarele EFG Eurobank in Romania, din care cea mai mare este Bancpost, au urcat cu 67% in intervalul martie 2007-martie 2008, de la 2,8 miliarde euro in martie 2007 la 4,678 miliarde euro la finalul primului trimestru al acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri