Ecoomisirea in valuta nu are niciun fel de perspectiva in Romania, in conditiile in care dobanzile la euro sau la dolar sunt mult mai mici ca cele la lei, iar BNR considera ca o eventuala perspectiva a deprecierii monedei nationale este un mesaj eronat, a spus joi guvernatorul Mugur Isarescu.
"Economisirea in valuta nu are niciun fel de perspectiva, in conditiile in care dobanzile la euro sau dolar sunt la niveluri mai scazute", a declarat Isarescu, citat de NewsIn.

El a mentionat ca un factor care ar incuraja economisirea in valuta ar fi deprecierea leului sau perspective ale deprecierii monedei nationale, insa BNR nu vrea sa transmita un astfel de mesaj, considerandu-l eronat.

Guvernatorul BNR a subliniat ca banca centrala acorda o importanta din ce in ce mai mare economisirii in lei, in conditiile in care, pentru economisirea in valuta, dobanzile sunt mai joase.

Banca centrala a majorat de cinci ori dobanda cheie incepand din octombrie 2007, de la 7% la 9,75%, ultima decizie fiind luata chiar marti, cand rata dobanzii de politica monetara a urcat cu un sfert de punct procentual.

Dobanzile din piata monetara si cele platite de bancile comerciale au urmat tendinta, depasind uneori 10% pe an la depozitele in lei, pe fondul scumpirii surselor de finantare ale bancilor de pe pietele internationale, care le-a stimulat sa caute surse locale de finantare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri