"BERD va acorda un sprijin mai mare societatilor private locale, pentru a le ajuta sa devina mai competitive si sa se dezvolte mai mult. In acest scop, banca este pregatita sa isi asume riscuri sporite prin participarea la capital, pentru a sprijini restructurarea si dezvoltarea societatilor locale, precum si pentru a promova extinderea acestora in afara granitelor tarii, in regiunea in care opereaza banca", mai arata BERD.

Institutia si-a exprimat interesul si pentru dezvoltarea firmelor din zona rurala, pentru crearea de noi locuri de munca si pentru a sustine cresterea economiei romanesti.

Pe partea energetica, BERD intentioneaza sa ajute Romania sa-si reduca intensitatea energetica, prin proiecte in domeniile eficientei energetice si energiei regenerabile, in cadrul Initiativei BERD privind Energia Durabila.

Citeste si:

De asemenea, BERD sustine implicarea capitalului privat in proiecte de infrastructura si sprijina municipalitatile mai mici sa-si dezvolte capacitatea de utilizare a fondurilor europene structurale si de coeziune.

Volumul total al investitiilor inlesnite de BERD in Romania este, pana in prezent, de 10 miliarde euro, dintre care 3,5 miliarde euro din surse proprii, iar restul de 6,5 miliarde euro sunt investitii mobilizate din surse externe.