Banca Comerciala Carpatica (BCC) a obtinut, in primul trimestru al acestui an, un profit brut de 2,6 milioane lei (709.500 euro), in crestere de peste patru ori fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2007, cand BCC a afisat un profit trimestrial de 600.030 lei, informeaza banca.
Activele Bancii Comerciale Carpatica au ajuns la 2,3 miliarde lei (614 milioane euro) la sfarsitul lunii martie 2008, in crestere usoara fata de finalul anului trecut, cand se ridicau la aproape 2,29 miliarde lei.

Volumul de credite a scazut usor dupa primele trei luni ale anului, la 1,28 miliarde lei, de la 1,284 miliarde lei la sfarsitul anului trecut. Depozitele catre clientela ajunsesera, la sfarsitul lunii martie, la 1,83 miliarde lei, de la 1,75 miliarde lei in decembrie 2007.

Banca Comerciala Carpatica a realizat, in primul trimestru din acest an, venituri totale in valoare de 151,3 milioane lei, aproape dublu (+ 97,15%) fata de veniturile acumulate in perioada similara din 2007, de 76,7 milioane lei.

Veniturile din dobanzi au sporit la 48,58 milioane lei, in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 32,7% fata de primele trei luni ale anului trecut, cand BCC a realizat venituri din dobanzi de 36,6 milioane lei. Veniturile bancii din comisioane au avansat cu 28,58% in primele trei luni din 2008 fata de acelasi interval din 2008, pana la 18,9 milioane lei.

Potrivit directorului general al Bancii Comerciale Carpatica, Nicolaie Hoanta banca vrea sa treaca, incepand cu acest an, "de la dezvoltarea extensiva planificatna in prezent, la una intensiva", prin mai multe proiecte, precum unificarea contului de card cu contul curent si conectarea on-line a sistemului informatic cu sistemul procesatorului Paynet, modernizarea retelei de bancomate si aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS) si centralizarea activitatii de creditare pentru populatie si firme.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a inregistrat, in 2007, un profit net de 7,98 milioane lei (2,21 milioane euro), in scadere cu 58,6% fata de anul anterior, pe fondul investitiilor facute in extinderea retelei teritoriale.

Actiunile Bancii Comerciale Carpatica au incheiat sedinta bursiera de luni la o cotatie de 0,249 lei/unitate, fara variatii fata de sedinta precedenta. Capitalizarea aferenta cotatiei de inchidere de luni este de 445,25 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri