Volksbank Romania a redus, de miercuri, dobanzile la creditele pentru locuinte acordate in euro si in lei, la cele pentru cheltuieli curente cu ipoteca, precum si la imprumuturile destinate achizitionarii de autovehicule, informeaza un comunicat al bancii. Astfel, la creditele exprimate in moneda nationala dobanda a scazut de la 15% la 9,5%. In acelasi timp creditul pentru locuinte la euro a scazut de la 15% la 9%.

Creditul pentru locuinte este acordat pe o perioada de 30 de ani sau pana la atingerea varstei de 67 de ani de catre solicitant, suma ce poate fi contractata prin intermediul acestui instrument fiind nelimitata. Rata creditului nu poate depasi 35% din venitul net lunar al familiei, iar avansul minim necesar este de 25%. Dobanda perceputa la creditul Optimus cu ipoteca, acordat in euro, a fost redusa de la 9% la 8%, in vreme ce la creditul in lei a coborat de la 15% la 9,5%.

Creditul de consum Optimus - credit de cheltuieli curente cu ipoteca - are o perioada maxima de acordare de 20 de ani, iar cea mai mare suma care poate fi obtinuta prin intermediul sau este de 100.000 de euro sau echivalent in lei. Acest produs nu necesita avans, giranti sau asigurare de viata, iar rata creditului nu poate depasi 30% din venitul net lunar al familiei.

In cazul creditului auto acordat in euro prin intermediul dealerilor auto, dobanda a scazut de la 7,5% la 7%. Creditul auto are o perioada de acordare de sase ani, suma care poate fi contractata fiind nelimitata. Avansul necesar este de 25% din valoare, iar rata trebuie sa reprezinte cel mult 30% din venitul net lunar al familiei. Noile conditii de creditare oferite de Volksbank Romania sunt disponibile incepand de miercuri, 22 iunie, in toate cele 18 unitati ale bancii din Bucuresti si din tara.