In momentul lansarii pe piata din Romania, reprezentantii bancii anticipau acumularea unor pierderi totale de 45 milioane euro in 2008.

Portofoliul de credite al bancii a ajuns, la sfarsitul lui martie 2008, la 79 milioane euro, volum de peste doua ori mai mare fata de nivelul de la sfarsitul anului trecut.

Millennium Bank Romania acordase din octombrie 2007, momentul intrarii pe piata romaneasca, si pana la sfarsitul anului trecut, credite in valoare de 37 milioane euro si acumulase pierderi de 25,9 milioane euro.

Depozitele atrase de banca au ajuns, in martie 2008, la 75 milioane euro, de la 38 milioane euro in decembrie 2007.

Citeste si:

"Profitul net din operatiunile in afara pietei de provenienta ale Millennium bcp au avansat cu 14% in primul trimestru din 2008 fata de intervalul echivalent al anului trecut. Excluzand impactul rezultatelor din Romania, cresterea anuala ar fi fost de 32% in primele trei luni ale acestui an", se mai arata in raportul bancii.

Reteaua bancii a ajuns la un numar de 42 unitati in Romania, de la 40 la sfarsitul anului trecut. Presedintele bancii, Jose Toscano, declara, la finalul anului 2007, ca banca planuieste dublarea numarului de sucursale si agentii in acest an.

Operatiunile bancare ale grupului portughez pe piata din Romania sunt orientate spre creditare, ceea ce poate atrage "fluxuri importate de fonduri de la clienti", se mai precizeaza in raportul bancii mama. De asemenea, reprezentantii Millennium bcp vad riscuri, la nivel macroeconomic, pentru piata din Romania, dar subliniaza perspectivele pozitive de crestere a pietei pe termen mediu si lung.

Millennium Bank Romania urmareste trecerea pe profit in 2011, investitiile totale pana in acel moment fiind estimate la aproximativ 295 milioane euro. In martie, banca a anuntat majorarea capitalului social cu 68%, pana la 227,75 milioane lei.